dagens inne och ute

Inne                                                                              Ute

Fester på thesims.se                                         Låsta trådar på thesims.se
Använda nerladdade skins                              Använda orginalskinsen
Samarbeta med dagisar                                   Dagisar från sims 1
Tonårsprylar                                                         Fest och Bröllop



the sims 3 - ja eller nej?

Ching Chong

(detta inlägg är fullt av våra egna åsikter och kommentarer.)

Ni som har köpt alla the sims 2 spelen (kök och badrum inräknat), har ni tänkt på hur mycket pengar ni har lagt ner på detta? Vi snackar om 3386 kronor... Det är inte direkt billigt precis.

Nu finns det en massa information utlagd om the sims 3 på denna hemsida; klickahär , och tänk sen när the sims 3 har kommit ut - räkna då ihop hur mycket ni har lagt ner på både the sims 2 och 3 !
Tänk själva hur mycket the sims 3 antagligen kommer att kosta, med tanke på att the sims 2 kostade 599 kronor när det kom ut!

Vi var inne på hemsidan och kollade runt lite, och det vi såg var INTE the sims!
Allting kändes mer som en kopia av det riktiga livet! Det var för verkligt, och det känns som att charmen med the sims 2 är helt borta. Man vill ju spela med simmar, inte med människor - isåfall kan man leva sitt eget liv!

Det känns för komplicerat allting! Att kunna gå runt i ett kvarter låter väl kul - men är det verkligen kära gamla the sims? Och vi kollade på screenshots, på en bild såg ett rum exakt ut som ett foto! Visst är det coolt, men det är INTE the sims! Tänk på hur lång tid det kommer ta att lära sig allting! Och att bara skapa en familj, bygga ett hus och typ börja spela på den kommer ta eviigheter! Hur lång tid kommer det ta att spela en enda simdag egentligen med alla funktioner och saker!?

Och tänk på alla stackare som väljer att inte köpa the sims 3...
Det kommer inte att finnas några downloadssidor kvar, dagisarna kommer antagligen vara helt ute om det inte är dagisar med the sims 3, the sims 2 kommer att vara lika ute som the sims 1 är just nu - om inte ännu mer.

Visst verkar the sims 3 coolt och roligt med alla nya funktioner och saker, men vi skulle inte vilja kalla det för sims längre....

[det kommer antagligen fler inlägg om the sims 3, när vi har mer information och vi har pratat med andra simsare om vad dom tycker]

- gladiing och hetiing


registreringsfunktionen på thesims.se

Ching Chong

Ingen har väl lyckats undgå att lägga märke till den nya registreringsfunktionen på thesims.se?
För er som faktiskt inte har sett den, så kan jag kort och gott förklara att det har blivit en statusgrej att registrera sina spel.. Iallafall enligt mig och många andra.

Anledningen till att denna funktion skapades är väl antagligen att folk ska köpa och registrera sina egna spel, istället för att ladda ner eller låna av andra, som GamerGrl uttryckte sig i tråden 'Nya registreringsfunktionen = ? '

'Hela vitsen är nog att man ska lockas att få bort de fula vita rutorna genom att registrera sina spel. Och det går ju bara om man inte har en olaglig kopia av spelet...

"Mamma/pappa, kan inte jag få köpa spelet istället för att spela med den som är nedladdad? Snälla?"

Det är min lilla teori i alla fall. '


image1 image2
Det som GamerGrl säger stämmer ju. Liksom, vilken av bilderna skulle finnas på din profil på sims.se om du fick bestämma?
Jag tror att alla skulle välja samma bild.

Men tänk de stackarna som antingen redan har registrerat sina spel på ea.com, som inte kan göra det nu. Eller på de, som kanske när de var mindre lånade ut sina spel till sina kompisar, och om kompisarna har råkat registrera ens spel... Då får man nöja sig med vita, fula rutor.

Medlemmar på thesims.se har uttryckt sig såhär om registreringsfunktionen:

' Jag tror att TheSims la till den för att thesims.com hade den funktionen.
De tyckte väl att den skulle vara användbar till den svenska. Men jag tycker att den är fullt onödig'

' Känns mest som en oskyldig anledning till att skryta.'

'Vissa personer (t.ex. jag) kan inte registrera sina spel efter några är registrerade på andra användare eller strular vid registreringen.
Samt så bryr jag mig inte om exchangen och struntar därför i registeringen.
Det borde istället vara rutor där man kryssa i vilka spel man äger för det är 100 gånger lättare än att sitta och registrera alla spel man har.
'

' Känns som det är en statusgrej, typ. This sugs like hell... '

'Tycker det är onödigt. De flesta har nog redan registrerat de på thesims.com. Detta ger ju ingen ny funktion om man registrerat dom..eller? Det funkar iaf inte eftersom man redan regisretat på thesims.com.'

'Någon slags status grej, ja.
jag kanske registrerar nån gång för det är så trist med ett par vita rutor...
helt onödig funktion med andra ord. '

Det som jag ville komma fram till, är att vi alla verkar överens i det här. Ingen verkar vilja ha denna funktion, så snälla admins på thesims.se - ta bort eller ändra denna funktion !

- gladiing :)

gina goes bigbigbig!

Ching chong

Äntligen! Min sim Gina Gressy som jag har haft sedan hon var en bebis har äntligen gått ut universitetet, och har förlovat sig! x) Nu har hon köpt en hundvalp och fått en bääbiis! första gången jag kommit sååå¨långt med en sim!

- hetiing ;)

sifferlegacy

Ching Chong

gladiing är här med ett hett tips ! :)

Vanliga legacys brukar kännas väldigt utjatade just nu, och då kan man - som många göra en abc.
Men om man vill prova på någonting helt annorlunda, som inte så jättemånga har gjort, så kan man prova att göra en sifferlegacy :)

MimmiRey förklarade för mig och jag hoppas att jag förstod det rätt (om inte så skriv en kommentar) , man ska börja som en vanlig legacy, och först ska man få ett barn, som ska få två barn, som ska få tre, som ska få fyra... och så ska man fortsätta så länge man pallar x'D
Själva utmaningen är ju att uppfostra alla barn bra och orka med det - jag gissar på att det blir väldigt krävande i längden x)

Men jag tycker att det låter jätteskojsigt, och jag funderar tillochmed på att prova på det själv (;

- gladiing

en asbra klädsida

Ching chong

Nu ska jag snart spela sims, men först var jag bara tvungen att uppa garderoben för de små liven x)
Jag vill tipsa om: lianasims som har jättefina kläder! Gå in in in in in!

sen så har kära lilla zwaya en hemsida, checka in!
kliiicka


- hetiing ;)

The sims 3 - Njaaa...

Ching chong

Det var väldigt längesedan jag var inne på thesims.se, så idag tittade jag in där och såg att info om thesims3 kommer om 10 dagar! Redan.. The sims 3? Nej visserligen borde jag vara glad och så men jag vill verkligen inte ha trean. Tvåan duger väl för mig.. Men på trean är det väl en massa häftiga grejjsor ? hjäälp mig simsiga personer - HJÄÄÄÄLP MIG! xD

- hetiing ;)

dagens inne och ute

                           Inne                                                            Ute


            Spela på universitetet                                  Spela med fusk
                  ABC - Utmaning                                 Legacy - Utmaning
          Gothinspererade simmar                  Fotomodellsliknande simmar
                          Fritid                                                        Djurliv


- gladiing och hetiing

Hetiing hälsar välkommen

Ching chong

Greetings from hetiing! Nej men nu har ju gladiing skrivit ett inlägg, så nu är det väl teoretisk min tur? x) Jag ville bara passa på att skryta om min header jag gjorde.. gladiing tog visserligen bilden, men jag typ skapade den wihi!


- hetiing ;)

en ny simsblogg

Ching Chong

Välkommna till min och hetiings nya blogg! :)
Detta är som en slags fansite för spelet the sims 2 - fast i bloggformat.

Vi kommer blogga om det senaste inom the sims världen. Framförallt om nyheter, som tillexempel nya expasionspaket eller prylpaket.
Vi kommer dessutom även skriva lite om vad som händer på thesims.se , den stora the sims communityn , och vad som är 'inne' och 'ute' när det gäller the sims. Vi kommer även skriva lite om andra simsare, som vi har lärt känna - just tack vare the sims :)

Hoppas på att ni gillar vår nya blogg!
Och vi ska försöka uppa så ofta som möjligt (;

- gladiing :)

RSS 2.0